13:00

FC Trelleborg

Referat: AIF Barrikaden - FC Trelleborg

Startelvan: (4-4-2) Emma - Anke, Erica, Ellienor, Vilma - Arbnora, Rahima, Amalia, Alejandra - Alia och Dalia

Avbytare var Rebecca som kom in som vänsterback efter en kvart och spelade där resten av matchen och Zarah som inte spelade alls. Efter halva 2:a halvlek kom Vilma in igen medan Alia gick ut. Dessa var de enda byten vi gjorde.

Matchen började med en jättechans för FC Trelleborg redan i den 2:a min men i övrigt var det fattigt på riktigt klara chanser under hela första halvlek. Vi hade ett klart spelövertag men skapade bara några halvchanser.

Sju minuter in på andra halvlek kom så matchens första mål. Det var Rahima som snodde bollen från motståndarna och avancerade några meter innan hon säkert slog in den. De hade sedan en bra kvitteringschans bara minuten senare men deras skott, som föregicks av lite virrighet och missförstånd i vårt försvar, gick tätt över. Vi hade sedan en jättebra chans att öka på vår ledning i den 69:e minuten men istället kvitterade Trelleborg två minuter senare på en frispark i krysset. De fick nu lite energi och flyttade upp sina positioner lite. De 5-10 min som följde var egentligen den enda period där de hade ett spelmässigt övertag (men inte skapade någon het målchans).

Sista 10 tog vi över igen och det var också då matchen kom att avgöras. Det var Arbnora som i den 85:e min fick på ett av sina numera i vida kretsar berömda långskott. Sedan hon vunnit bollen från dem såg hon ut som om hon inte riktigt visste vad hon skulle göra med den där hon gick så där 30 m från mål rätt långt ute på kanten men sedan bestämde sig för att skjuta och fick se bollen gå i en hög båge och över målvakten ner i det bortre krysset-stort jubel. I den 89:e min hade sedan Dalia en egen liten solouppvisning där hon på mycket små ytor med bollen extremt nära sig tog sig förbi 3-4 motståndare innan hon la den under målvakten som dock fick tag i den igen precis på mållinjen innan någon av våra spelare hann fram till den.

Som helhet vår match även om de hade ett bra försvarsspel över hela banan. Det märktes att de spelat många målsnåla matcher och det kändes som om deras defensiva spel var väl inövat. Framåt hade de dock ytterst lite och spelet fördes till stor del på deras planhalva. Delvis i kraft av att de var större/tyngre än vi, men också p.g.a. att vissa av våra spelare som annars är väldigt tuffa inte satte till ordentligt, vann Trelleborg nästan alla närkamper. Vi hade dock ett betydligt bättre passningsspel än dem. Vad man skulle önska är att våra spelare skulle våga avancera med bollen själv när de är omarkerade innan de slår en passning så att vi får upp fler spelare i våra anfall.

Även om vi inte gjorde någon kanonmatch så var det ändå stabilt och bra och ingen enda av våra spelare föll ur ramen. Bäst för dagen var väl Anke, Ellienor och Rahima.

Statistik: Hörnor: 6-3 Skott på mål: 6-2 Skott utanför: 5-0